Project Description

Wat is een koffie workshop?

Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in koffie! Jullie beginnen de activiteit met een heerlijke kop koffie of thee. Daarna gaan we jullie koffiekennis testen!

We leren jullie waar koffie vandaan komt, hoe deze wordt verwerkt maar vooral ook wat kwaliteitskoffie is. Jullie gaan verschillende koffie proeven. Naast dat u de verschillen tussen Braziliaanse en Afrikaanse koffie gaat ontdekken gaat u nog veel meer proeven.

Bij aanvang van de workshop kunnen de deelnemers een drankje bestellen van de onderstaande menukaart:
Ristretto, Espresso, Lungo (gewone koffie), Cappuccino. Latte Macchiato, diverse soorten thee. Deze worden standaard geserveerd met een heerlijk koekje van eigen deeg.

Op enthousiaste wijze gaan we een koffiequiz spelen met allemaal meerkeuze vragen. De vragen zijn divers van inkoppertjes, tot moeilijke en misleidende vragen.

We gaan alle deelnemers in vogelvlucht vertellen waar koffie vandaan komt, waar deze groeit, hoe deze wordt geoogst en verwerkt. Daarna zetten we de koffiebrander aan en ziet iedereen hoe koffie wordt gebrand. Vervolgens vertellen we wat belangrijk is bij het zetten van koffie. Hoe zorgt u ervoor dat er zoveel mogelijk smaak in uw kopje terecht komt?

We gaan drie verschillende proeverijen doen:
1. U gaat oploskoffie en kwaliteitskoffie proeven zonder dat u weet welke van de twee u aan het proeven bent. Haalt u de kwaliteitskoffie eruit?
2. U gaat een Afrikaanse en een Braziliaanse koffie proeven, twee uiterste van elkaar als het om de diversiteit van koffie gaat. U krijgt daarbij uitleg en zult ontdekken dat koffie veel meer smaken en soorten heeft dan u van te voren dacht.
3. We gaan een espresso zetten, dit duurt normaal circa 25 seconden. Nu tappen we de eerste 8 sec. af, de tweede 8 sec. en de derde 8 seconden. De deelnemers zullen in het eerste bekertje alleen maar zuren proeven, in het tweede bekertje alleen maar zoete en in het derde bekertje alleen maar bitters. Als barista zoekt u hier de perfecte balans in door de doorlooptijd juist in stellen. Bij een goede balans tussen deze zure, zoete en bitters krijgt u namelijk uw perfecte espresso!

Details

  • Duur:
    75 minuten
  • Te reserveren vanaf 10 personen.

  • Prijs (incl. BTW):
    19,50 p.p.
  • Groepen vanaf 20 personen gelieve contact opnemen.

  • Te boeken in combinatie met de Kip van ‘t Stokske.

Foto’s

Wilt u meer informatie over de koffie workshop?

Neem dan contact op

Neem dan contact op